Bismillahirrahmanirrahim

Assalamu’alaikum wbt ddan Salam Sejahtera

Alhamdulillah PRK untuk pemilihan MPP UKM bagi sesi 2010/2011 sedang berlangsung. Dari pihak kami, mantan MPP Mahasiswa UKM KL, kami telah memenangi 3 kerusi dari 5 kerusi di UKM KL pada sesi lepas. Sekarang kami kedengaran pelbagai isu yang ditimbulkan oleh pihak-pihak yang tidak bertanggungjawab sepanjang kami memegang jawatan ini. Justeru itu, kami ingin membuat beberapa kenyataan untuk menjelaskan semula isu yang diutarakan.

  1. Kami tidak pernah mengeluarkan sebarang peraturan yang melarang mahasiswi untuk turun ke kafe selepas pukul 8 malam.
  2. Kami juga tidak pernah mengeluarkan sebarang kenyataan yang melarang mahasiswa/i makan di kafe dan hanya boleh membeli makanan dan bungkus sahaja.
  3. Isu ATM juga hangat dipersoalkan. Oleh itu, bagi yang ingin mendapat maklumat lanjut bolehlah ziarah http://mariahzakaria.blogspot.com/2010/12/mesin-atm-bakal-dibina-di-ukm-kl.html atau http://ilimppfskb.blogspot.com/2010/12/perkembangan-mesin-atm.html . Ringkasan yang kami peroleh dari sini

- 2 mesin ATM akan dibina BIMB dan CIMB

- Pengubahsuaian di sebelah surau TIBE adalah untuk memindahkan Jabatan Bendahari dari tingkat 5 ke tingkat 1 dan seterusnya menempatkanBIMB di sebelah Jabatan Bendahari tersebut.

- Bank ATM masih belum dibina dan hanya tinggal sedikit masa sahaja lagi untuk pemasangan.

4. Isu pengangkutan ke BYS. Alhamdulillah MPP ILI telah berjaya mengusahakan perjalanan bas ke bangunan tersebut bagi kemudahan pelajar yang belaja di sana.

5. Kami juga telah berjaya melunaskan hampir 99% manifesto kami.

6. Kami membawa suara-suara mahasiswa/i ke pihak atasan sehinggalah ke Naib Canselor. Misalnya isu HE dan HX, kami telah mengedarkan borang kajian dan setelah membuat analisa kami telah menyampaikan suara-suara atau masalah-masalah yang mahasiswa/i hadapi di dalam Mesyuarat Pengurusan Universiti bertarikh 14/10/2010, di Bilik Senat, Aras 5, Bangunan Canselor,i UKM. dan bersyukur ke hadrat Ilahi, pihak atasan mengambil prihatin isu ini.

7. Isu kafeteria fakulti telah diberi perhatian pihak Pengurusan UKM KL dan mereka telah membuka sebutharga baru untuk mana-mana pengurus kafeteria baru menguruskan kafe fakulti.

8. Kami juga tidak menyekat kebebasan mahasiswa/i. Setiap idea dan kreatviti siswa/i dalam melaksanakan program, kami tidak pernah membantah.

9. Kami memperjuangkan hak dan isu kebajikan anda. Kami tidak pernah memperlekehkan walau sekecil-kecil aduan yang kami terima.

Ini adalah di antara isu-isu yang kami dengar dikeluarkan dari pihak yang tidak bertangungjawab. Untuk mengetahui perkembangan lanjut gerak kerja kami bolehlah layari blog-blog kami iaitu http://ilimppfskb.blogspot.com/, http://mariahzakaria.blogspot.com/, http://nasihamppfper.blogspot.com/.

Anda adalah keutamaan kami. Kerana anda mengundi kami, maka terlantiklah kami menjadi wakil anda. Justeru itu, tiada hak kami untuk menghalang kebebasan bersuara anda. Malahan kami mewakili anda menyuarakan suara anda ke pihak atasan. Percayalah, anda keutamaan kami. Oleh itu, kami mohon, sekiranya masih ada kekeliruan atau suara-suara yang tidak pasti kesahihan sumbernya, silalah rujuk kami bertiga. Kami bersedia menjawab setiap pertanyaan. InsyaAllah.

Jawatan itu amanah. Amanah itu tangungjawab. Tanggungjawab itu bakal dipersoalkan saat berhadapan denganNYA.

Saat dipersoalkan, pilihan hanya 2, syurga atau neraka. Tiada yang ketiga. justeru itu bijaklah memilih dan mengundi.


SALAM UKHWAH UNTUK SEMUA SAHABAT YANG DIKASIHI.. INSYAALLAH, SEPANJANG SAYA MENJADI MPP SEHINGGA SAYA MENGURUSKAN MEREKA DAN BERDEPAN DENGAN PIHAK ASPIRASI, BANYAK PENGALAMAN YANG SAYA PEROLEHI. BANYAK CABARAN YANG SAYA TEMPUHI BERSAMA2 SAHABAT2 FAKULTI FARMASI, SAHABAT2 PENDOKONG, PENYOKONG DAN PEMERHATI GMUKM DAN TIDAK LUPA KEPADA MAHASISWA/I SERTA GOLONGAN PENTADBIR-PENTADBIR.

HARAPANKU MENJADI AGENT OF CHANGE IAITU "BERGERAK SEIRINGAN MEMIMPIN PERUBAHAN" HAMPIR MENJADI REALITI. PERINGKAT PERTAMA KEMENANGAN PADA ERA AKU MENJADI MPP, AKU CUBA MENGUBAH PERSEPSI TANGGAPAN MAHASISWA KEPADA GMUKM, AKU CUBA MENGEMBALI PERANAN MPP TERSEBUT YANG SEMEMANG MEMPUNYAI TANGGUNGJAWAB YANG BESAR [ MENGEMBALIKAN PERANAN MPP KE TEMPAT SEPATUTNYA] , AKU CUBA MENJADI PENGHUBUNG MAHASISWA KEPADA PIHAK PENTADBIRAN, AKU CUBA MELAKSANAKAN MANIFIESTO KU, AKU CUBA MENINGKAT NAMA FAKULTI FARMASI KEPADA PERINGKAT NASIONAL. KESEMUA DILAKUKAN KERNA AKU PERCAYA, JADILAH YANG TERBAIK MOGA2 IA MENJADI TAULADAN UNTUK SEMUA INSAN.. ALHAMDULLILAH, SEMUA BERJALAN DENGAN LANCAR BERSAMA KERJASAMA YANG PENUH DARI JAWATANKUASA PMUKM FAKULTI FARMASI, PIHAK PENTADBIRAN FAKULTI, PIHAK PENTADBIRAN KOLEJ DAN TIDAK LUPA MAHASISWA YANG BUKAN SAHAJA DARI FAKULTI FARMASI TETAPI DR SEMUA FAKULTI DI KAMPUS UKM KL INI.

LEGASI TERSEBUT DITERUS OLEH MPP MAHASISWA MARIAH, ILI DAN NASIHA BAGI MEMBAWA SUARA MAHASISWA, MENJADI PENGHUBUNG, PENYELESAIAN MASALAH, MEMBENTUK MAHASISWA PROFESIONAL DAN SETERUSNYA MENJADI ROLE MODEL KEPADA KEPIMPINAN MAHASISWA MASA HADAPAN. TAHNIAH UNTUK MEREKA KERNA HAMPIR 99% MANIFIESTO MEREKA TERCAPAI . HALATUJU INI MENEKANKAN PERANAN MAHASISWA KEPADA UNIVERSITI SEIRING PERUBAHAN ZAMAN.

SETERUSNYA MEMASUKI ERA KETIGA PEMERINTAHAN, DENGAN HALATUJU YANG BARU BAGI SETIAP CALON. AKU MENGHARAPKAN ARUS PERUBAHAN ITU MENJADI LEBIH DINAMIK DAN HOLISTIK. SELAIN ITU, AKU JUGA BERJUANG MAHU MENEGAKKAN KEBENARAN. AKU TAHU SEJAK DARI AKU FIRST YEAR, ADA BEBERAPA TUDUHAN YANG DIBUAT PADA GMUKM. AKU MAHU MENCARI KEBENARAN. AKU MAHU MEMBERITAHU KEPADA MAHASISWA/I TENTANG CERITA SEBENARNYA. AKU MAHU MENGUBAH TANGGAPAN MAHASISWA, AKU MAHU MANJAWAB CERITA2 YANG DIGEMBAR-GEMBURKAN. KERNA ITU AKU MASIH BERADA DI SINI MEMEGANG PANJI USAHA ITU. HARAPAN KU, PADA MASA MENDATANG, TIDAK KIRA DARI GMUKM ATAU ASPIRASI ATAU PIHAK YANG LAIN, KITA AKAN MELAKUKAN DENGAN PROFESIONAL KERNA KITA ADALAH PEMIMPIN MASA DEPAN. MAHASISWA/I SEKARANG AKAN MENJADI GOLONGAN2 INTELEK, GOLONGAN USAHAWAN, GOLONGAN PROFESIONAL DAN SETERUSNYA MENJADI PEMIMPIN DISEMUA PERINGKAT.

SEBENARNYA BANYAK LAGI UNTUK DIBINCANG, NAMUN CUKUP LAH SEKADAR INI. MOGA2 USAHA INI MENDAPAT KEREDHAAN ILAHI.


SALAM KEMAAFAN DARI KU,

SELAMAT MENGUNDI,

" DUNIA LADANG UNTUK AKHIRAT"

IBN KHALID

Leave a Reply

ADAKAH KAU LUPA?

ADAKAH KAU LUPA?
ditujukan khas untuk para pejuang dan pencinta agama ALLAH,